forecourt with tower and bay window
       
     
house, gardens and forecourt, photographs by pendal and neille
       
     
forecourt with tower and bay window
       
     
forecourt with tower and bay window

Project Authors- Simon Pendal and Stephen Neille

Photographer- Pendal and Neille

The reworking of a beautiful and dignified 1930’s arts and crafts bungalow on an unusual and difficult triangular site in South Perth.  The existing house and its later additions ignored any possible connection to its site or landscape. 

As such a master plan of the entire property was required to reassess the way in which the existing buildings addressed the site, the street, and how the remodelling of a street accessible home office, the addition of a new ensuite tower, new double car garage, five separate landscaped courtyards, swimming pool, terrace and boundary fences could be made.  This comprehensive approach has realised a complexity and richness of individual rooms with a direct relationship and crafting of their respective landscapes.

The picturesque nature of the existing house was pursued and reinvented within the new works- the tower and triangular oculus of the ensuite, the deep bay window of the home office, the sense of arrival of the garage and the creation of a ‘public courtyard’ opening out to the street giving this project an almost civic stature.  This project aims to offer a compelling beauty to the neighbourhood as well as to its owners.

house, gardens and forecourt, photographs by pendal and neille
       
     
house, gardens and forecourt, photographs by pendal and neille