balcony
       
     
looking up
       
     
looking up
       
     
private balcony interior
       
     
balcony
       
     
balcony

Photographer- Simon Pendal

A small project carefully made.  This project aims to complete a formally incomplete or untidy corner of an existing 1980’s residence.  A filtered skin is added using proprietary aluminium sections and glazing units.  Structure, skin, shelter and balustrade are united into a single system.  Vertical units are repeated at 100, 200, 400 and 800mm centres; all multiples of the vertical units themselves resulting in a quiet rhythm.

This project provides a private outdoor room from which to observe the Swan River in one direction and the adjacent street corner in the other.  The aluminium provides a lustrous surface which holds the sunlight and constantly changes in hue during the course of the day.  This screen is set against a darkened background, the surface of the house proper.

looking up
       
     
looking up
looking up
       
     
looking up
private balcony interior
       
     
private balcony interior