a new sportsclub set between two playing fields
       
     
a new sportsclub set between two playing fields
       
     
a new sportsclub set between two playing fields

Project Authors- Simon Pendal and Stephen Neille

Photographer- Pendal and Neille

This building negotiates two principle addresses towards separate playing fields; one being a turf cricket oval (summer) and rugby oval (winter), the other an astro-turf cricket oval (summer) and football oval (winter).  The two ovals differ in height by three metres requiring the position of all interiors and access paths to take advantage of these variations in aspect.  At the lower-ground level the new facilities resolve the junction with the existing public hall which will be refurbished as part of this project. 

Shelter is provided around the edges of the hall, pathways, undercroft and over a new courtyard for children’s play.  This describes the ultimate intention of the new project- inhabitation of the edges- a typically ‘Perthian’ phenomenon where interior, occupation, shade, outlook and landscape merge into a rich and complex sequence.